Nee, helaas.
Door de grote belangstelling is het benodigde aantal lezers bereikt. Zij hebben inmiddels de door hen te lezen namen ontvangen.
In alfabetische volgorde worden alle namen genoemd van alle vermoorde Joden en Sinti en Roma uit Nederland, en van Joodse vluchtelingen uit met name Duitsland.
Een overzicht vindt u hier.
Het museum is op 22 januari vanaf 13.00 uur open voor publiek, daarna dag en nacht tot 27 januari 17.00 uur. Daarna gelden de reguliere openingstijden. Tijdens
De 102.000 Namen Lezen is de entree voor het museum vrij
Het kampterrein is altijd toegankelijk voor publiek. De pendelbus tussen museum en kampterrein rijdt tijdens de openingstijden van het museum.
Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork is met het openbaar vervoer bereikbaar via station Assen. Vanaf hier kunt u de regiotaxi nemen. Check uw reistijden via 0900-9292 (ov) en 0900-1436 (regiotaxi).
Met de auto neemt u op snelweg A28 afslag 31 (Westerbork/Hooghalen) of 32 (Assen). Vanaf hier volgt u de borden ‘Voormalig kamp Westerbork’. Bij het Herinneringscentrum is ruime parkeergelegenheid. Het kampterrein is met de pendelbus te bereiken. Gebruikt u een navigatiesysteem, dan kunt u hierin het volgende adres invoeren: Oosthalen 8, 9414TG – Hooghalen
Vanzelfsprekend kunt u mensen meenemen. De zaal biedt voldoende ruimte voor toehoorders.
Het is toegestaan om foto’s te maken tijdens het lezen van de namen, mits u hiermee de lezers en het publiek niet stoort.
Nee, het lezen wordt niet opgenomen. Wel is het live te volgen via de website www.102000namenlezen.nl en via www.nos.nl
Voor overnachtingsmogelijkheden in de regio verwijzen wij naar http://www.vvvassen.nl of telefonisch: 0592-243788
Bij de lezerstent zijn toiletten beschikbaar en kunnen lezers en luisteraars een kop/koffie of thee gebruiken. Op deze locatie zijn geen rolstoelen beschikbaar.
Als lezer wordt u met de bus naar de lezerstent gebracht. Luisteraars worden met de pendelbus naar de entree van het voormalig kampterrein gebracht. Deze bevindt zich op 350 meter van de lezerstent.
In het museum is het museumcafé tijdens het lezen van de namen dag en nacht geopend.
Honden zijn toegestaan in het museum en op het voormalig kampterrein, maar niet in de lezerstent.
Mail uw verzoek naar info@kampwesterbork.nl, na de 27e januari wordt uw mail zo spoedig mogelijk beantwoord.